Ταρτάκια γεμιστά με πατατοσαλάτα και πικάντικο τόνο

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

45΄

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

200 ml νερό

100 γρ. ελαιόλαδο

100 γρ. βούτυρο, ανάλατο + επιπλέον για την επάλειψη

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

20 γρ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. αλάτι

 

Για τη γέμιση:

120 γρ. λευκός πικάντικος τόνος Αλοννήσου Alalunga, σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 ντομάτες

1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πιπέρι, λευκό

1/2 κ.γ. μπούκοβο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τη ζύμη: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το βούτυρο και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το αλάτι. Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι μέσα στη ζεστή κατσαρόλα με τα υγρά και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και να αρχίσει η ζύμη να φουσκώνει.
Αφαιρούμε τη ζύμη από την κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε έναν καλά αλευρωμένο πάγκο. Ζυμώνουμε λίγο ακόμη.
Υπολογίζουμε τη διάμετρο από μικρές ταρτιέρες και μετράμε 2 εκ. επιπλέον για να κόψουμε τη ζύμη σε στρόγγυλους δίσκους. Τοποθετούμε τους δίσκους ζύμης στις μικρές ταρτιέρες, που από πριν έχουμε αλείψει με βούτυρο.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα περισσεύματα των φύλλων ζύμης, που προεξέχουν, και με τα δάχτυλά μας πιέζουμε τη ζύμη στα τοιχώματα των ατομικών σκευών.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη σε αρκετά σημεία και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Για τη γέμιση: Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Σε μια βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε νερό. Φέρνουμε σε βρασμό και προσθέτουμε αλάτι. Προσθέτουμε τις πατάτες στη κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν.
Όσο οι πατάτες βράζουν κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε μικρές ροδέλες. Κόβουμε τις ντομάτες αφαιρώντας τα σπόρια της. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τη σάρκα της ντομάτας.
Όταν οι πατάτες βράσουν, σουρώνουμε και τοποθετούμε σε ένα μπολ. Αφού αφήσουμε να κρυώσουν προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και το μπούκοβο.
Τέλος προσθέτουμε το τόνο και ανακατεύουμε απαλά.
Για τη σύνθεση: Με ένα κουτάλι προσθέτουμε μέσα στα ταρτάκια τη πατατοσαλάτα. Σερβίρουμε γαρνίροντας με ένα ακόμη κομμάτι τόνου.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος