Ταρτάκια με σπαράγγια, τυρί και ντοματίνια

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

45΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

113 γρ. βούτυρο ανάλατο

1/4 κ.γ. αλάτι

1 μεγάλο κρόκο αυγού

3 κ.σ. κρύο νερό (προαιρετικά)

 

Για τη γέμιση:

2 ματσάκια σπαράγγια, καθαρισμένα και τεμαχισμένα

1 φλ. (200 ml) γάλα

3 κ.σ εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, Χρυσελιά

4 αυγά, χτυπημένα

20 ντοματίνια, κομμένα σε φέτες

1 φλ. τυρί γκούντα, τριμμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τη ζύμη: Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι και χτυπάμε στην πιο χαμηλή σκάλα για 5-7 λεπτά. Προσθέτουμε τον κρόκο και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Καθώς το βούτυρο αρχίζει να διαλύεται, θα δούμε τη ζύμη να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα. Όσο όμως χτυπάμε, τα ψίχουλα θα εξαφανίζονται και θα αρχίσει να σχηματίζεται ζύμη. Εάν αυτό δε συμβεί, προσθέτουμε σιγά-σιγά το κρύο νερό, ίσα-ίσα για να ζωντανέψει η ζύμη και να ξεκολλάει από τις άκρες του μπολ.
Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ, την κάνουμε δίσκο και την αφήνουμε, καλυμμένη για 1 ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Βουτυρώνουμε αντικολλητικές φόρμες για μάφινς και τοποθετούμε τις στρόγγυλες ζύμες κουρού, μία σε κάθε θέση.
Κόβουμε φύλλα λαδόκολλας στις διαστάσεις της ζύμης, σκεπάζουμε τη ζύμη και ρίχνουμε όσπρια ή ρύζι.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά.
Αφαιρούμε τα όσπρια ή το ρύζι και τα φύλλα της λαδόκολλας και αφήνουμε τις βάσεις να κρυώσουν.
Για τη γέμιση: Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαράγγια, μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε τα σπαράγγια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, τα αυγά, το τυρί και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε το μίγμα.
Μοιράζουμε τα σπαράγγια και τα ντοματίνια στις βάσεις κουρού και στη συνέχεια τα περιχύνουμε με το μίγμα αυγών τυριού.
Ψήνουμε τα ταρτάκια κουρού στον προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά ακόμη.
Αφαιρούμε τα ταρτάκια από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος