Ταρτάκια με κρέμα γιαουρτιού και μάνγκο

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

15

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. γιαούρτι Total 5%

500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

100 γρ. άχνη ζάχαρη

600 γρ. μάνγκο, ώριμα

2 βανίλιες

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τα ταρτάκια: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το βούτυρο και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το αλάτι. Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι μέσα στη ζεστή κατσαρόλα με τα υγρά και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και να αρχίσει η ζύμη να φουσκώνει.
Αφαιρούμε τη ζύμη από την κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε έναν καλά αλευρωμένο πάγκο. Ζυμώνουμε λίγο ακόμη.
Υπολογίζουμε τη διάμετρο από μικρές ταρτιέρες και μετράμε 2 εκ. επιπλέον για να κόψουμε τη ζύμη σε στρόγγυλους δίσκους. Τοποθετούμε τους δίσκους ζύμης στις μικρές ταρτιέρες, που από πριν έχουμε αλείψει με βούτυρο.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα περισσεύματα των φύλλων ζύμης, που προεξέχουν, και με τα δάχτυλά μας πιέζουμε τη ζύμη στα τοιχώματα των ατομικών σκευών.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη σε αρκετά σημεία και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Για τη κρέμα γιαουρτιού: Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε με το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε σιγά σιγά την άχνη ζάχαρη. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να έχουμε μια σφιχτή σαντιγί.
Προσθέτουμε στο μπολ με τη σαντιγί το γιαούρτι και με μια μαρίζ ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο τη κρέμα μας για περίπου 1 ώρα.
Για το μάνγκο: Κόβουμε το μάνγκο στη μέση και αφαιρούμε με ένα κουτάλι τη σάρκα του. Τοποθετούμε το μάνγκο στο μπλέντερ μαζί με τις 2 βανίλιες και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος πολτός.
Για τη σύνθεση: Σε κάθε ταρτάκι προσθέτουμε 3 κ.σ. κρέμα γιαουρτιού. Από πάνω προσθέτουμε 1 κ.σ. μάνγκο. Αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος