02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Λαδώνουμε ελαφρά τέσσερις αντικολλητικές φόρμες τάρτας 10 εκ. με αφαιρούμενες βάσεις. |
2 | Ανοίγoυμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας μέχρι να πάχος περίπου 3-4 mm. Χρησιμοποιώντας ένα πιάτο ως οδηγό, κόβουμε τη ζύμη αρκετά μεγάλους ώστε να καλύπτουν τη βάση και τα πλαϊνά των φόρμες. |
3 | Στρώνουμε τα έτοιμα φορμάκια με τη ζύμη, στη συνέχεια στρώνουμε τις θήκες με χαρτί και γεμίζουμε με ξερά φασόλια ή ρεβύθια. Τοποθετούμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 8 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει ελαφρά η ζύμη. |
4 | Αφαιρούμε τα φασόλια ή ρεβύθια και το χαρτί και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσουν οι βάσεις. Βγάζουμε από το φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150ºC. |
5 | Εν τω μεταξύ, λιώνουμε το μισό βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. |
6 | Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε για 5-6 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. |
7 | Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. |
8 | Σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να πήξει. Ανακατεύουμε τα μαγειρεμένα μανιτάρια, το ζαμπόν, το τριμμένο γκούντα, το χυμό λεμονιού και την πιπεριά και το μοσχοκάρυδο. |
9 | Μοιράζουμε το μίγμα στις έτοιμες ψημένες βάσεις μας. Πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα και ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά. |