Ταρτάκια με σκληρό τυρί Δανίας

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 ζύμη για τάρτα

40 γρ. βούτυρο, ανάλατο

1/2 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες

100 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250 ml γάλα

50 γρ. μπέικον, σε κυβάκια

80 γρ. αυθεντικό σκληρό τυρί Δανίας, Arla

1 κ.σ. χυμός λεμονιού

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

4 κ.γ. πάπρικα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Λαδώνουμε ελαφρά τέσσερις αντικολλητικές φόρμες τάρτας 10 εκ. με αφαιρούμενες βάσεις.
2 Ανοίγoυμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας μέχρι να πάχος περίπου 3-4 mm. Χρησιμοποιώντας ένα πιάτο ως οδηγό, κόβουμε τη ζύμη αρκετά μεγάλους ώστε να καλύπτουν τη βάση και τα πλαϊνά των φόρμες.
3 Στρώνουμε τα έτοιμα φορμάκια με τη ζύμη, στη συνέχεια στρώνουμε τις θήκες με χαρτί και γεμίζουμε με ξερά φασόλια ή ρεβύθια. Τοποθετούμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 8 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει ελαφρά η ζύμη.
4 Αφαιρούμε τα φασόλια ή ρεβύθια και το χαρτί και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσουν οι βάσεις. Βγάζουμε από το φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150ºC.
5 Εν τω μεταξύ, λιώνουμε το μισό βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
6 Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε για 5-6 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
7 Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
8 Σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να πήξει. Ανακατεύουμε τα μαγειρεμένα μανιτάρια, το ζαμπόν, το τριμμένο γκούντα, το χυμό λεμονιού και την πιπεριά και το μοσχοκάρυδο.
9 Μοιράζουμε το μίγμα στις έτοιμες ψημένες βάσεις μας. Πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα και ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος