Ταρτάκια με σοκολάτα και αλατισμένη καραμέλα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

120΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

12

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

600 γρ. ζύμη για τάρτα

150 γρ. μαύρη σοκολάτα, σπασμένη

50 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σπασμένη

150 γρ. βούτυρο

150 γρ. καστανή ζάχαρη

2 κ.σ. σιρόπι αγαύης

395 γρ. ζαχαρούχο, καραμελωμένο γάλα

1 κ.σ. αλάτι Benesalt free, Καλας

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά 12 φορμάκια για ταρτάκια.
2 Με ένα ποτήρι ή τσέρκι διαμέτρου 6 εκ., κόβουμε τη ζύμη σε κύκλους και απλώνουμε το κάθε ζυμαράκι σε κάθε φόρμα για ταρτάκια. Αν προεξέχει η ζύμη έξω από τα φορμάκια, κόβουμε τη ζύμη με ένα μαχαίρι και τρυπάμε καλά τη βάση με ένα πιρούνι.
3 Τοποθετούμε κομμάτια λαδόκολλας πάνω από τη ζύμη και προσθέτουμε φακές, φασόλια ή όποιο άλλο βάρος επιθυμούμε.
4 Αφήνουμε τη ζύμη μας στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
5 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C, στον αέρα.
6 Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι η ζύμη μας έχει χρυσαφίσει.
7 Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το σιρόπι αγαύης και το συμπυκνωμένο γάλα. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει βράση το μίγμα.
8 Χαμηλώνουμε ελαφρώς τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να φουσκώσει για 8-10 λεπτά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι οι φυσαλίδες να γίνουν μεγαλύτερες και λιγότερο συχνές και το μίγμα να γίνει πιο πηχτό και να πάρει χρώμα καραμέλας.
9 Προσθέτουμε με το αλάτι. Ανακατεύουμε για ακόμη 1 λεπτό και αποσύρουμε τη κατσαρόλα μας από τη φωτιά. Αφήνουμε τη καραμέλα μας να σταθεί και να κρυώσει λίγο και μετά γεμίζουμε τα ταρτάκια μας. Αφήστε να σταθεροποιηθούν σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα.
10 Λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα και τη σοκολάτα γάλακτος σε χωριστά σκεύη, είτε στο φούρνο μικροκυμάτων είτε σε μπεν μαρί.
11 Γεμίζουμε το πάνω μέρος από τα ταρτάκια μας με τη μαύρη σοκολάτα, απλώνοντάς την μέχρι τις άκρες. Από πάνω βάζετε μικρές κουταλιές από τη σοκολάτας γάλακτος, με απόσταση μεταξύ τους. Χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος του κουταλιού ή μια οδοντογλυφίδα, περιστρέφουμε τη σοκολάτα γάλακτος στη μαύρη σοκολάτα για να δημιουργήσουμε ένα σχέδιο μαρμάρου.
12 Μεταφέρουμε τα ταρτάκια μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος