01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. | |
Για τη ζύμη: | Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ανακατεύουμε το βούτυρο και το αλεύρι με ένα μίξερ. |
Προσθέτουμε το πεκορίνο ή την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το νερό και το αβγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. | |
Τυλίγουμε τη ζύμη μας με μια πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά. | |
Παράλληλα, κόβουμε τα ντοματίνια σε μικρά κομματάκια. Τα βάζουμε στο ταψί, προσθέτοντας λάδι, αλάτι και πιπέρι και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. | |
Για την γέμιση: | Βάζουμε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι και το μαραίνουμε ζουλώντας το με τα χέρια για να αποβάλει τα υγρά του. |
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σπανάκι, τη φέτα, το ανθότυρο, τα κρεμμύδια, τον άνηθο και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε τα αβγά και ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνοντας το μείγμα μας. | |
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο. Ανοίγουμε την κάθε ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, μέχρι να φτάσει σε πάχος 0,5 εκ. | |
Παίρνουμε 2 ταψιά για πίτες διαστάσεων 35 x 11cm και βάζουμε από ένα φύλλο ζύμης στο καθένα. Τα αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο. Σκεπάζουμε τα ταψιά μας με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10 λεπτά. | |
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα μας. | |
Μοιράζουμε τη γέμιση στα 2 ταψιά και ψήνουμε για 35-40 λεπτά. Αφήνουμε τις τάρτες μας για λίγα λεπτά να κρυώσουν και γαρνίρουμε με τα ντοματίνια. |