Τηγανιά με κοτόπουλο, πιπεριές και τυρί reggato

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

100 ml ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες

1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε φέτες

2 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε φέτες

10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

700 γρ. κοτόπουλο φιλέτο, κομμένο σε κυβάκια

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

70 ml λευκό, ξηρό κρασί

½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο

½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό

1 κ.γ. ρίγανη

50 ml σάλτσα σόγιας

300 γρ. τυρί ρεγκάτο, κομμένο σε κυβάκια

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα ντοματίνια για 3 - 4 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, αλλά χωρίς να λιώσουν. Αδειάζουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.
2 Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι (στο υπόλοιπο ελαιόλαδο) σε δυνατή φωτιά για 2 - 3 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
3 Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 περίπου λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
4 Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά, περιχύνουμε με τη σάλτσα σόγιας, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, για να αναμειχθούν τα αρώματα. Τελειώνουμε με το τυρί.
Δημήτρης Σκαρμούτσος