01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες και καλύπτουμε με νερό. Μόλις το νερό βράσει προσθέτουμε 2 κ.γ. αλάτι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. |
2 | Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 18 λεπτά. Κρατάμε 1/2 φλ από το νερό τους και τις σουρώνουμε. Επιστρέφουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα. |
3 | Τις λιώνουμε μαζί με την κρέμα γάλακτος και 1/4 κ.γ. πιπέρι, προσθέτοντας από το νερό τους, αν το μείγμα φαίνεται πολύ στεγνό. |
4 | Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το θυμάρι μαζί με το ελαιόλαδο και 1/2 κ.γ. αλάτι και 1/2 κ.γ. πιπέρι. |
5 | Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά. Βάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το μίγμα από το κρεμμύδι και το σκόρδο. |
6 | Μαγειρεύουμε, γυρνώντας τα μπουτάκια συχνά, για 15-20 λεπτά. Σερβίρουμε με τη συνοδεία πουρέ. |