Τηγανητά μπουτάκια κοτόπουλου με πουρέ

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

700 γρ. λευκές πατάτες

χοντρό αλάτι

πιπέρι

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών

8 μπουτάκια κοτόπουλου

4 σκελίδες σκόρδο

1 κόκκινο κρεμμύδι

8 κλαράκια φρέσκο θυμάρι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες και καλύπτουμε με νερό. Μόλις το νερό βράσει προσθέτουμε 2 κ.γ. αλάτι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
2 Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 18 λεπτά. Κρατάμε 1/2 φλ από το νερό τους και τις σουρώνουμε. Επιστρέφουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα.
3 Τις λιώνουμε μαζί με την κρέμα γάλακτος και 1/4 κ.γ. πιπέρι, προσθέτοντας από το νερό τους, αν το μείγμα φαίνεται πολύ στεγνό.
4 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το θυμάρι μαζί με το ελαιόλαδο και 1/2 κ.γ. αλάτι και 1/2 κ.γ. πιπέρι.
5 Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά. Βάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το μίγμα από το κρεμμύδι και το σκόρδο.
6 Μαγειρεύουμε, γυρνώντας τα μπουτάκια συχνά, για 15-20 λεπτά. Σερβίρουμε με τη συνοδεία πουρέ.
Δημήτρης Σκαρμούτσος