01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε ένα μπολ βάζουμε μία κ.σ. ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το κόκκινο πιπέρι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Αλείφουμε καλά τα μπούτια από όλες τις πλευρές. |
2 | Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα μπούτια 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. |
3 | Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα μπούτια από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. |
4 | Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά για 4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε ανακατεύοντας το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά. |
5 | Επιστρέφουμε τα μπούτια στο τηγάνι και σβήνουμε με το κρασί, τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι η σάλτσα να μειωθεί σε ποσότητα, να πήξει ελαφρώς και να μαγειρευτούν τα μπούτια. |
6 | Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για ακόμη 3 λεπτά. Σερβίρουμε συνοδεία σαλάτας, ζυμαρικών ή ρυζιού και απολαμβάνουμε. |