Τηγανητά μπούτια κοτόπουλου με κρούστα μουστάρδας και λευκό κρασί

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

45΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

4 μπούτια κοτόπουλου, με πέτσα, χωρίς κόκαλο

½ φλ.  ελαιόλαδο

4  κ.σ.  μουστάρδα

2 κ.σ. κόκκινο γλυκό πιπέρι

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι  μαύρο  φρεσκοτριμμένο

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

150ml κρασί  λευκό

4  κ.σ.  κρέμα  γάλακτος

κόλιανδρο

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μπολ βάζουμε μία κ.σ. ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το κόκκινο πιπέρι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Αλείφουμε καλά τα μπούτια από όλες τις πλευρές.
2 Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα μπούτια 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
3 Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα μπούτια από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.
4 Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά για 4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε ανακατεύοντας το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά.
5 Επιστρέφουμε τα μπούτια στο τηγάνι και σβήνουμε με το κρασί, τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι η σάλτσα να μειωθεί σε ποσότητα, να πήξει ελαφρώς και να μαγειρευτούν τα μπούτια.
6 Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για ακόμη 3 λεπτά. Σερβίρουμε συνοδεία σαλάτας, ζυμαρικών ή ρυζιού και απολαμβάνουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος