Τηγανίτες με τυρί flair και φρούτα εποχής

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

10

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

Για τις τηγανίτες:

3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο & επιπλέον για το τηγάνι

2 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική

2 μεγάλα αυγά

1 βανίλια

1 φλ. Flair Cottage Cheese, Fage

1/2 φλ. γάλα

1/2 φλ. γάλα (αν χρειαστεί)

1/4 κ.γ. αλάτι

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα

1 1/3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

Για το σερβίρισμα:

1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια

γιαούρτι, για το σερβίρισμα

φρούτα εποχής, κομμένα σε μικρά καρέ

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τις τηγανίτες: Τοποθετούμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο σκεύος και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμμάτων. Το αφήνουμε για περίπου 20 δευτερόλεπτα, τόσο όσο να μισολιώσει.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη στο μίγμα μας και με το μίξερ χτυπάμε. Αυτό θα βοηθήσει ώστε το μίγμα μας να μείνει χλιαρό και όχι καυτό. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια και το τυρί κότατζ και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Προσθέτουμε το πρώτο 1/2 φλιτζάνι γάλα. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της ζύμης με το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα και χτυπάμε καλά για να αναμειχθεί.
Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι.
Το μίγμα μας θα πρέπει να έχει παχύρευστη υφή. Ωστόσο αν είναι αρκετά σφιχτό πρέπει να προσθέσουμε λίγο ακόμη γάλα, ιδανικά μια-μια κουταλιά μέχρι να πάρουμε την υφή που θέλουμε.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι μας σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο για να καλύψει ομοιόμορφα το τηγάνι. Για κάθε τηγανίτα θα χρησιμοποιήσουμε 1 κουταλιά της σούπας από το μίγμα μας.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει από κάτω, περίπου 2 με 3 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι η δεύτερη πλευρά να έχει το ίδιο χρώμα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διασικασία με το υπόλοιπο κουρκούτι.
Για τη σύνθεση: Σερβίρουμε τις τηγανίτες μας ζεστές. Πασπαλίζουμε με τα καρύδια, τα φρούτα εποχής της επιλογής μας και λίγες κουταλιές γιαούρτι.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος