01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για τις μπριζόλες: | Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. |
Προσθέτουμε στο τηγάνι τις μπριζόλες και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά. | |
Μεταφέρουμε τις μπριζόλες σε μια πιατέλα και τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να παραμείνουν ζεστές. | |
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια: | Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και βάζουμε το βούτυρο, τη κρέμα βαλσαμικού ρόδι και τη ζάχαρη στο τηγάνι. Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη. |
5 | Προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει αλλά να μη καεί. |
6 | Απλώνουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια πάνω στις μπριζόλες και σερβίρουμε. |