Τηγανητές μπριζόλες με καραμελωμένα κρεμμύδια

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

20΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

2

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

2 μπριζόλες χοιρινές , χωρίς κόκκαλο (1,5 εκ. πάχος)

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

1 κ.σ. ελαιόλαδο

 

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:

1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

2 κ.σ. βούτυρο

2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού

1 κ.σ. καστανή ζάχαρη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τις μπριζόλες: Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τις μπριζόλες και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά.
Μεταφέρουμε τις μπριζόλες σε μια πιατέλα και τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να παραμείνουν ζεστές.
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια: Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και βάζουμε το βούτυρο, τη κρέμα βαλσαμικού ρόδι και τη ζάχαρη στο τηγάνι. Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη.
5 Προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει αλλά να μη καεί.
6 Απλώνουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια πάνω στις μπριζόλες και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος