01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε ένα μούλτι ρίχνουμε το σησαμέλαιο, τη σάλτσα σόγιας, το κέτσαπ, τη μαύρη ζάχαρη, τον πελτέ ντομάτας, το χυμό και το ξύσμα από το μοσχολέμονο. |
2 | Χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα , ρίχνοντας σταδιακά και το ελαιόλαδο, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. |
3 | Σε ένα βαθύ μακρόστενο σκεύος τοποθετούμε τα λαβράκια και τα περιχύνουμε με τη γλυκόξινη σάλτσα, φροντίζοντας να πάει παντού και αφήνουμε να μαριναριστούν για 15 λεπτά. |
4 | Στο μεταξύ σε ένα μπολ βάζουμε την πράσινη σαλάτα, τα καρύδια και τα φύλλα μαϊντανού και ανακατεύουμε απαλά. |
5 | Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί. |
6 | Βγάζουμε τα λαβράκια από τη γλυκόξινη σάλτσα και τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. |
7 | Σε ένα κατσαρολάκι μεταφέρουμε τη γλυκόξινη σάλτσα και βράζουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς. |
8 | Μεταφέρουμε τα λαβράκια σε πιάτα συνοδεία σαλάτας , αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι, περιχύνουμε με τη γλυκόξινη σάλτσα, γαρνίρουμε με φέτες μοσχολέμονου και σερβίρουμε. |
ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
