Τηγανητό λαβράκι με γλυκόξινη σάλτσα και πράσινη σαλάτα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

2

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

2 λαβράκια (400γρ. / λαβράκι)

ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

1 μοσχολέμονο, κομμένο σε φέτες

σουσάμι, για γαρνιτούρα

 

Για τη γλυκόξινη σάλτσα:

1 κ.σ. σησαμέλαιο

3 κ.σ. σάλτσα σόγιας, Li-O-Chang

1 κ.σ. κέτσαπ

1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 μικρό μοσχολέμονο, χυμός και ξύσμα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

 

Για τη σαλάτα:

πράσινη φρέσκια σαλάτα

½ φλ. καρύδια, ψιλοκομμένα

μαϊντανός, φύλλα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μούλτι ρίχνουμε το σησαμέλαιο, τη σάλτσα σόγιας, το κέτσαπ, τη μαύρη ζάχαρη, τον πελτέ ντομάτας, το χυμό και το ξύσμα από το μοσχολέμονο.
2 Χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα , ρίχνοντας σταδιακά και το ελαιόλαδο, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
3 Σε ένα βαθύ μακρόστενο σκεύος τοποθετούμε τα λαβράκια και τα περιχύνουμε με τη γλυκόξινη σάλτσα, φροντίζοντας να πάει παντού και αφήνουμε να μαριναριστούν για 15 λεπτά.
4 Στο μεταξύ σε ένα μπολ βάζουμε την πράσινη σαλάτα, τα καρύδια και τα φύλλα μαϊντανού και ανακατεύουμε απαλά.
5 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
6 Βγάζουμε τα λαβράκια από τη γλυκόξινη σάλτσα και τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
7 Σε ένα κατσαρολάκι μεταφέρουμε τη γλυκόξινη σάλτσα και βράζουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς.
8 Μεταφέρουμε τα λαβράκια σε πιάτα συνοδεία σαλάτας , αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι, περιχύνουμε με τη γλυκόξινη σάλτσα, γαρνίρουμε με φέτες μοσχολέμονου και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος