Τηγανητό μοσχαρίσιο συκώτι με μανιτάρια και μπέικον

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ½ κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

7-8 φέτες μπέικον, κομμένο σε κομμάτια

1 φλ. ελαιόλαδο

8 μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ολόκληρη

500 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι, τεμαχισμένο

½ φλ. λευκό κρασί, ξηρό

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε στην άκρη.
2 Σε ένα τηγάνι ψήνουμε το μπέικον μέχρι να βγάλει το περισσότερο λίπος του και να κριτσανίσει.
3 Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε το μπέικον από το τηγάνι, το βάζουμε να στραγγίξει σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το αφήνουμε στην άκρη.
4 Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε 3 κ.σ.ελαιόλαδο και μόλις κάψει, ρίχνουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
5 Αφαιρούμε το σκόρδο, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
7 Αλευρώνουμε τα κομμάτια του συκωτιού, γυρνώντας τα να καλυφθούν από όλες τις πλευρές και τα τινάζουμε καλά να φύγει το περίσσιο αλεύρι.
8 Εν τω μεταξύ, σε ένα άλλο, μεγάλο τηγάνι, βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε τα μοσχαρίσια συκώτια και τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώστε να ψηθεί το συκώτι από όλες τις πλευρές.
9 Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, επιστρέφουμε στο τηγάνι το μπέικον και τα μανιτάρια, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη.
10 Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος