01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε στην άκρη. |
2 | Σε ένα τηγάνι ψήνουμε το μπέικον μέχρι να βγάλει το περισσότερο λίπος του και να κριτσανίσει. |
3 | Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε το μπέικον από το τηγάνι, το βάζουμε να στραγγίξει σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το αφήνουμε στην άκρη. |
4 | Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε 3 κ.σ.ελαιόλαδο και μόλις κάψει, ρίχνουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 5 λεπτά. |
5 | Αφαιρούμε το σκόρδο, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. |
7 | Αλευρώνουμε τα κομμάτια του συκωτιού, γυρνώντας τα να καλυφθούν από όλες τις πλευρές και τα τινάζουμε καλά να φύγει το περίσσιο αλεύρι. |
8 | Εν τω μεταξύ, σε ένα άλλο, μεγάλο τηγάνι, βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε τα μοσχαρίσια συκώτια και τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώστε να ψηθεί το συκώτι από όλες τις πλευρές. |
9 | Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, επιστρέφουμε στο τηγάνι το μπέικον και τα μανιτάρια, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη. |
10 | Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και σερβίρουμε. |