Τηγανητό ρύζι με κιμά και λαχανικά

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

3 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, Χρυσελιά

3 αυγά

400 γρ. κιμά, χοιρινό

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

½ κ.γ. κόλιανδρο

½ κ.γ. μπαχάρι

400 γρ. ρύζι Jasmine

2 κ.σ. σάλτσα σόγιας

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1/2 φλ. αρακά

1 κ.σ. βούτυρο

2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και το ρύζι. Όταν το νερό αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε, προσέχοντας ωστόσο να ανοίγουμε το καπάκι για να φεύγουν οι πολλοί ατμοί.
2 Όταν το ρύζι έχει απορροφήσει σχεδόν όλο το νερό, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 10 λεπτά με κλειστό καπάκι.
3 Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τα αυγά.
4 Περιμένουμε μερικά δευτερόλεπτα και αμέσως μετά αρχίζουμε να ανακατεύουμε προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να μαγειρευτούν τα αυγά και να διαλυθούν.
5 Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε σε ένα πιάτο και αφήνουμε στην άκρη.
6 Επιστρέφουμε το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα.
7 Προσθέτουμε τον αρακά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά.
8 Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο, μπαχάρι και νερό μέχρι να καλυφθεί ο κιμάς. Μαγειρεύουμε για 15 περίπου λεπτά.
9 Προσθέτουμε το ρύζι, τη σάλτσα σόγιας, και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα μαγειρεμένα αυγά. Ανακατεύουμε ξανά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος