Τιραμισού με κρέμα λεμονιού

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

35΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

Για τη κρέμα λεμονιού:

100 ml χυμός λεμονιού

150 γρ. ζάχαρη

3 αυγά

50 ml νερό

1 κ.σ. καλαμποκαύλευρο

50 γρ. βούτυρο

 

Για τη κρέμα μασκαρπόνε:

250 γρ. τυρί μασκαρπόνε

300 ml κρέμα γάλακτος

100 γρ. ζάχαρη άχνη

 

Για τη σύνθεση:

24-30 μπισκότα σαβαγιάρ

300 ml. espresso

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τη κρέμα λεμονιού: Σε μία μικρή κατσαρόλα προσθέτουμεε το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το νερό. Ζεσταίνουμε σε μεσαία θερμοκρασία.
Σε ένα μικρό σκεύος προθέτουμε τα τα αυγά και το καλαμποκέλευρο. Χτυπάμε με έναν αυγογδάρτη πολύ καλά.
Μόλις η ζάχαρη λιώσει προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε το μίγμα συνεχώς για 6-9 λεπτά, μέχρι νασφίξει η κρέμα μας.
Αποσύρουμε τη κρέμα λεμονιού από τη φωτιά και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δψματίου. Στη συνέχεια τκαλύπτουμε το σκεύος με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.
Για τη γέμιση μασκαρπόνε: Σε ένα σκεύος προθέτουμετο τυρί μασκαρπόνε, τη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και χτυπάμε με ένα μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 2 λεπτά.
Αφήνουμε τη κρέμα μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά ή έως ότου τη χρειαστούμε.
Για τη σύνθεση: Ετοιμάζουμε τον espresso μας και τον αφήνουμε να κρυώσει αρκετά ώστε να μη διαλυθούν τα αβαγιάρ μας. Βουτάμε ένα ένα τα σαβαγιάρ στο καφέ και στρώνουμε σε ένα πυρεξ, ιδανικά διαστάσεων 18*30.
Απλώνουμε από πάνω το 1/3 της κρέμας μασκαρπόνε που έχουμε ετοιμάσει. Από πάνω απλώνουμε τη μισή κρέμα λεμονιού που επίσης έχουμε ετοιμάσει ήδη.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασίαμε τα σαβαγιάρ, τη κρέμα μασκαρπόνε και τη κρέμα λεμονιού.
Μεταφέρουμε τη κρέμα μασκαρπόνε που μας έχει μείνει σε ένα κορνέ και με τη βοήθεια του δημιουργούμε μικρά βουναλάκια σε όλη την επιφάνεια.
Αφήνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος