Τιραμισού με σταγόνες σοκολάτας

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

20΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

10

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

3

01

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ:

1 έτοιμο κέικ βουτύρου (σχήμα φραντζόλας)

½  κούπα λικέρ με γεύση καφέ

¼ κούπας ζάχαρη

 

Για τη γέμιση:

230 γρ κρέμα τυριού σε θερμοκρασία δωματίου

1/3 κούπας ζάχαρη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2 κούπες κρέμα γάλακτος

1 κούπα σταγόνες σοκολάτας γάλακτος

Κακάο σε σκόνη για γαρνίρισμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Κόβουμε το κέικ στα δύο και σχηματίζουμε δύο μικρότερα.
2 Κόβουμε κατόπιν το ένα από τα κομμάτια στα δύο. Κόβουμε σε φέτες, όχι πολύ λεπτές. Τις κρατάμε μαζί και τις κόβουμε κάθετα, ώστε να σχηματιστούν ορθογώνια μπαστούνια, περίπου 2 εκ. Συνεχίζουμε και με το άλλο μισό κέικ.
3 Απλώνουμε τις φέτες σε μια στρώση σε ένα τετράγωνο πυρέξ ή άλλο σκεύος.
4 Ανακατεύουμε το λικέρ και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Περιχύνουμε το μισό μείγμα πάνω στο στρώμα κέικ στο πυρέξ.
5 Με ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα χτυπάμε την κρέμα τυριού, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να στέκονται οι κορυφές απαλά. Προσθέτουμε σιγά-σιγά και τις σταγόνες σοκολάτας.
6 Απλώνουμε μισή γέμιση πάνω από το κέικ στο πυρέξ. Από πάνω, απλώνουμε μια στρώση με τα υπόλοιπα κομμάτια κέικ και περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα λικέρ καφέ.
7 Τέλος, απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.
8 Για το σερβίρισμα, κοσκινίζουμε με σκόνη κακάο.
Δημήτρης Σκαρμούτσος