01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Κόβουμε το κέικ στα δύο και σχηματίζουμε δύο μικρότερα. |
2 | Κόβουμε κατόπιν το ένα από τα κομμάτια στα δύο. Κόβουμε σε φέτες, όχι πολύ λεπτές. Τις κρατάμε μαζί και τις κόβουμε κάθετα, ώστε να σχηματιστούν ορθογώνια μπαστούνια, περίπου 2 εκ. Συνεχίζουμε και με το άλλο μισό κέικ. |
3 | Απλώνουμε τις φέτες σε μια στρώση σε ένα τετράγωνο πυρέξ ή άλλο σκεύος. |
4 | Ανακατεύουμε το λικέρ και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Περιχύνουμε το μισό μείγμα πάνω στο στρώμα κέικ στο πυρέξ. |
5 | Με ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα χτυπάμε την κρέμα τυριού, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να στέκονται οι κορυφές απαλά. Προσθέτουμε σιγά-σιγά και τις σταγόνες σοκολάτας. |
6 | Απλώνουμε μισή γέμιση πάνω από το κέικ στο πυρέξ. Από πάνω, απλώνουμε μια στρώση με τα υπόλοιπα κομμάτια κέικ και περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα λικέρ καφέ. |
7 | Τέλος, απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες. |
8 | Για το σερβίρισμα, κοσκινίζουμε με σκόνη κακάο. |