Τιραμισού με πορτοκάλι

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40'΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

16-20

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

3

01

ΥΛΙΚΑ

4 μεγάλα αβγά, χωρισμένα, σε θερμοκρασία δωματίου

3/4 φλ. ζάχαρη

450 γρ. μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου

ξύσμα από 1 πορτοκάλι (περίπου 1 1/2 κ.σ.)

4 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι

1/4 κ.γ. χοντρό αλάτι

6 πορτοκάλια, χυμός (2 φλ)

40 μπισκότα σαβαγιάρ

1/3 φλ. σκόνη κακάο, χωρίς ζάχαρη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους των αβγών και τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει και να δέσει, για 3-6 λεπτά. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και χτυπάμε.
2 Συνεχίζουμε προσθέτοντας το ξύσμα και 2 κ.σ. λικέρ και ξαναχτυπάμε. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
3 Βάζουμε τα ασπράδια σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλάτι και χτυπάμε σε μαρέγκα μέχρι να στέκονται οι κορυφές, για 4-5 λεπτά.
4 Βάζουμε το μισό μείγμα από τα ασπράδια στο μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε να ενωθούν. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο μείγμα με τα ασπράδια και ενώνουμε.
5 Σε ένα ψηλό σκεύος (ποτήρι) ανακατεύουμε το χυμό και το υπόλοιπο λικέρ.
6 Βουτάμε τα 20 μπισκότα στο χυμό με το λικέρ, πολύ σύντομα το κάθε ένα για να μη διαλυθούν. Τα απλώνουμε σε ένα πυρέξ σε μια στρώση.
7 Απλώνουμε μισό μείγμα μασκαρπόνε πάνω στα μπισκότα και ισιώνουμε. Κοσκινίζουμε τη μισή σκόνη κακάο από πάνω.
8 Συνεχίζουμε βρέχοντας στον χυμό τα υπόλοιπα 20 μπισκότα και τα απλώνουμε πάνω από το μείγμα μασκαρπόνε.
9 Απλώνουμε το υπόλοιπο μασκαρπόνε πάνω από τα μπισκότα και κοσκινίζουμε πάλι με κακάο.
10 Καλύπτουμε καλά με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες τουλάχιστον ή για όλη τη νύχτα.
Δημήτρης Σκαρμούτσος