01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους των αβγών και τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει και να δέσει, για 3-6 λεπτά. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και χτυπάμε. |
2 | Συνεχίζουμε προσθέτοντας το ξύσμα και 2 κ.σ. λικέρ και ξαναχτυπάμε. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ. |
3 | Βάζουμε τα ασπράδια σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλάτι και χτυπάμε σε μαρέγκα μέχρι να στέκονται οι κορυφές, για 4-5 λεπτά. |
4 | Βάζουμε το μισό μείγμα από τα ασπράδια στο μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε να ενωθούν. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο μείγμα με τα ασπράδια και ενώνουμε. |
5 | Σε ένα ψηλό σκεύος (ποτήρι) ανακατεύουμε το χυμό και το υπόλοιπο λικέρ. |
6 | Βουτάμε τα 20 μπισκότα στο χυμό με το λικέρ, πολύ σύντομα το κάθε ένα για να μη διαλυθούν. Τα απλώνουμε σε ένα πυρέξ σε μια στρώση. |
7 | Απλώνουμε μισό μείγμα μασκαρπόνε πάνω στα μπισκότα και ισιώνουμε. Κοσκινίζουμε τη μισή σκόνη κακάο από πάνω. |
8 | Συνεχίζουμε βρέχοντας στον χυμό τα υπόλοιπα 20 μπισκότα και τα απλώνουμε πάνω από το μείγμα μασκαρπόνε. |
9 | Απλώνουμε το υπόλοιπο μασκαρπόνε πάνω από τα μπισκότα και κοσκινίζουμε πάλι με κακάο. |
10 | Καλύπτουμε καλά με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες τουλάχιστον ή για όλη τη νύχτα. |