Τορτελίνια με μανιτάρια και σάλτσα με cottage cheese

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

20΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. τορτελίνια

2 κ.σ. ελαιόλαδο

100 γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο

100 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο

20 ντοματίνια, κομένα στη μέση

200 γρ. μανιτάρια, κομμένα στη μέση

225 γρ. flair cottage cheese, ΦΑΓΕ

2 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τα τορτελίνια: Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Αφήνουμε το νερό σε δυνατή φωτιά να έρθει σε βρασμό. Προσθέτουμε τα τορτελίνια μας και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Μόλις τα ζυμαρικά μας βράσουν τα αποσύρουμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σάλτσα cottage cheese: Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το μπέικον και τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα ντοματίνια, τα μανιτάρια και ανακτεύουμε. Αφήνουμε τα μανιτάρια και τα ντοματίνια να βγάλουν τα υγρά τους και κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε σχεδόν να εξατμιστούν τα υγρά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι μας το σπανάκι και αφήνουμε να μαραθεί για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το τυρί cottage το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά.
Για τη σύνθεση: Μεταφέρουμε τα τορτελίνια μας στο τηγάνι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σερβίρουμε αμέσως.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος