Τορτελίνια με μανιτάρια, σάλτσα ροκφόρ και ξηρούς καρπούς

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. τορτελίνια με τυρί

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη

100 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα

25 γρ. καρύδια

25 γρ. κάσιους

250 ml κρέμα γάλακτος

100 ml γάλα εβαπορέ

100 γρ. ροκφόρ

3 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένo

2 κ.σ. κρεμμύδι, αποξηραμένο, Μπαχαρικά Ήλιος

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
2 Σουρώνουμε, επιστρέφουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και τα διατηρούμε στην άκρη ζεστά.
3 Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, βάζουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
4 Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα καρύδια, τα κάσιους, το αποξηραμένο κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα εβαπορέ, το ροκφόρ και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
5 Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα βρασμένα τορτελίνια, ανακατεύουμε απαλά και μοιράζουμε σε πιάτα.
6 Γαρνίρουμε με το σχοινόπρασο και το μαϊντανό και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος