Τορτίγιες με ψητό κοτόπουλο και αβοκάντο

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

20΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

500 γρ μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκαλο και πέτσα

1 κ.σ. κύμινο

1 κ.σ. φυτικό λάδι

1 κ.σ. χοντρό αλάτι

½ κ.γ. μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

8 τορτίγιες, ζεσταμένες

2 αβοκάντο σε φέτες

2 ντομάτες, κομμένες σε μισοφέγγαρα

8 φύλλα μαρουλιού

λαϊμ σε φέτες για το σερβίρισμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Ανάβουμε το γκριλ σε μέτρια φωτιά. Σε ένα ταψί βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κοτόπουλο, το λάδι, το κύμινο και αλατοπίπερο.
2 Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο, για 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφήνουμε λίγο το κοτόπουλο να κρυώσει πριν το κόψουμε σε φέτες.
3 Το μοιράζουμε, μαζί με το μαρούλι, αβοκάντο και τις ντομάτες, επάνω στις τορτίγιες και σερβίρουμε με συνοδία από φέτες λαϊμ.
Δημήτρης Σκαρμούτσος