Τορτίγιες λαχανικών με πάστα πιπεριάς

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

6 τορτίγιες

2 μελιτζάνες

2 κρεμμύδια

3 κολοκυθάκια

2 αγγουράκια, μέτρια

600 γρ. ψημένες κόκκινες και κίτρινες πιπεριές, Εδέμ

3 σκελίδες σκόρδο

αλάτι, κατά βούληση

2 κ.σ. ρίγανη

1 κ.γ. μπούκοβο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Στραγγίζουμε 500 γρ. κόκκινες & κίτρινες πιπεριές Εδέμ και τις μεταφέρουμε σε μια επιφάνεια κοπής. Κόβουμε σε κομμάτια και τις μεταφέρουμε στο μπλέντερ. Καθαρίζουμε, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στο μπλέντερ.
2 Αλείφουμε τις πιπεριές και το σκόρδο στο μπλέντερ. ελέγχουμε αν έχουν πολιτικοποιηθεί όλα τα κομμάτια της πιπεριάς και μεταφέρουμε σε μία μικρή κατσαρόλα. ζεσταίνουμε την Πάστα σε μέτρια φωτιά έως ότου εξατμιστούν τα υγρά της.
3 Μεταφέρουμε την πάστα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλάτι και το μπούκοβο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει
4 Κόβουμε τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες σε μπαστουνάκια. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια. Ραντίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο αλάτι και ρίγανη. Ψήνουμε στους 200°C για περίπου 30’.
5 Απλώνουμε σε κάθε τορτίγια 2 κ.σ. πάστα πιπεριάς. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, το αγγούρι, τις πιπεριές που έχουμε αφήσει και διπλώνουμε. Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι.
6 Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστές.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος