01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για τη μαρινάδα: | Κόβουμε τα φιλέτα από στήθος κοτόπουλου σε μπουκιές. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. |
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαρινάρουμε για τουλάχιστον 2 ώρες, έως και ολόκληρο το βράδυ. | |
Για τη σάλτσα: | Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιονέζα, το γάλα, το μηλόξυδο, τη ζάχαρη, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και βάζουμε στο ψυγείο. |
Για το κοτόπουλο: | Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Ρίχνουμε το σκόρδο και τη ρίγανη και μαγειρεύουμε για 2 περίπου λεπτά, μέχρι το σκόρδο να βγάλει τα αρώματά του και να ροδίσει. Αφαιρούμε το σκόρδο από το τηγάνι. |
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για 3 περίπου λεπτά, χωρίς να ανακατεύουμε. Ανακινούμε καλά το τηγάνι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε, μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί καλά. | |
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο με τη σάλτσα, την ντομάτα και το αγγούρι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι για επιπλέον γεύση. | |
Απλώνουμε τη σαλάτα της αρεσκείας μας στις τορτίγιες, μοιράζουμε το μείγμα κοτόπουλου και τις τυλίγουμε σε σφιχτό ρολά. |