01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για το παντεσπάνι: | Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Βάζουμε τα ασπράδια στο μίξερ με το αλάτι και χτυπάμε μια σφιχτή μαρέγκα. |
Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη σιγά-σιγά μέχρι να έχω ένα ομοιογενές αφράτο μίγμα. | |
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το μίγμα των αυγών ανακατεύοντας. | |
Μοιράζουμε το μίγμα σε 3 φόρμες των 20 εκ. και τις βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. | |
Για την κρέμα: | Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη με τη κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί. Τη τοποθετούμε στο ψυγείο. |
Για το στήσιμο της τούρτας: | Κόβουμε τον ανανά σε ροδέλες αφαιρώντας το κεντρικό κοτσάνι και κόβουμε τον υπόλοιπο σε κομματάκια. |
Ραντίζουμε ένα παντεσπάνι με κονιάκ και χυμό ανανά με ένα πινέλο και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Ρίχνουμε στην επιφάνεια τα μισά κομμάτια του ανανά. Από πάνω ρίχνουμε το 1/3 από τη σαντιγί. | |
Τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι, το ραντίζουμε επίσης με κονιάκ και χυμό ανανά, ρίχνουμε τα υπόλοιπα κομμάτια ανανά και το 1/3 από τη σαντιγί. | |
Βάζουμε το τελευταίο παντεσπάνι από πάνω, αφού το ραντίσουμε με κονιάκ. Χρησιμοποιούμε τη σαντιγί που απέμεινε για να καλύψουμε όλη την τούρτα και τα πλαϊνά τοιχώματα. |