Τούρτα espresso, λευκής σοκολάτας και κρέμα κάστανου

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

365΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8-10

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι:

180 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

180 γρ. άχνη ζάχαρη

3 αβγά

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

150 γρ. κρέμα κάστανο

¼ φλ. κονιάκ

200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

50 γρ. φουντούκια, αλεσμένα στο multi

60 γρ. κακάο

 

Για την κρέμα espresso:

½ κ.γ. espresso σκόνη

½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

2 ½ φλ. ζάχαρη άχνη

 

Για την κρέμα λευκής σοκολάτας:

200 ml κρέμα γάλακτος

200 γρ. λευκή σοκολάτα, σε μικρά κομμάτια

 

Για γαρνιτούρα:

200 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη + επιπλέον σε κομμάτια

κάστανα, ολόκληρα

φουντούκια, ολόκληρα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσει το μίγμα.
Ρίχνουμε ένα - ένα τα αβγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, την κρέμα κάστανο, το κονιάκ και χτυπάμε για 3 περίπου λεπτά. Ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι, τα φουντούκια και το κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο ταψί, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε για 30- 40 λεπτά. Αφαιρούμε το παντεσπάνι από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα espresso: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη espresso με το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να διαλυθεί η σκόνη. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα αφράτο μείγμα.
Προσθέτουμε το μείγμα espresso - βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν πλήρως τα υλικά. Ρίχνουμε την κρέμα πάω στο παντεσπάνι, που έχει ήδη κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Για την κρέμα λευκής σοκολάτας: Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τα 200 ml κρέμας γάλακτος και μόλις πάρει βράση, τη κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Προσθέτετε τα μικρά κομματάκια λευκής σοκολάτας, τα αφήνουμε 2-3 λεπτά να σταθούν ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο καλύπτοντάς την με διάφανη μεμβράνη για να μη πιάσει κρούστα.
Ρίχνουμε την κρέμα λευκής σοκολάτας επάνω από την κρέμα espresso και επιστρέφουμε το ταψί στο ψυγείο για άλλες 2 ώρες.
Για τη σύνθεση: Κόβουμε την τούρτα σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με την τριμμένη κουβερτούρα, γαρνίρουμε με κομμάτια κουβερτούρας, φουντούκια και κάστανα και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος