01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για το παντεσπάνι: | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσει το μίγμα. |
Ρίχνουμε ένα - ένα τα αβγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, την κρέμα κάστανο, το κονιάκ και χτυπάμε για 3 περίπου λεπτά. Ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι, τα φουντούκια και το κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. | |
Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο ταψί, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε για 30- 40 λεπτά. Αφαιρούμε το παντεσπάνι από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. | |
Για την κρέμα espresso: | Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη espresso με το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να διαλυθεί η σκόνη. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα αφράτο μείγμα. |
Προσθέτουμε το μείγμα espresso - βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν πλήρως τα υλικά. Ρίχνουμε την κρέμα πάω στο παντεσπάνι, που έχει ήδη κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. | |
Για την κρέμα λευκής σοκολάτας: | Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τα 200 ml κρέμας γάλακτος και μόλις πάρει βράση, τη κατεβάζουμε από τη φωτιά. |
Προσθέτετε τα μικρά κομματάκια λευκής σοκολάτας, τα αφήνουμε 2-3 λεπτά να σταθούν ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο καλύπτοντάς την με διάφανη μεμβράνη για να μη πιάσει κρούστα. | |
Ρίχνουμε την κρέμα λευκής σοκολάτας επάνω από την κρέμα espresso και επιστρέφουμε το ταψί στο ψυγείο για άλλες 2 ώρες. | |
Για τη σύνθεση: | Κόβουμε την τούρτα σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με την τριμμένη κουβερτούρα, γαρνίρουμε με κομμάτια κουβερτούρας, φουντούκια και κάστανα και σερβίρουμε. |