01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για το παντεσπάνι: | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα. Βουτυρώνουμε 2 κυκλικά ταψιά 20 εκ και στρώνουμε τις βάσεις τους με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. |
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε, μέχρι το μείγμα να γίνει ανοιχτόχρωμο και κρεμώδες. | |
Προσθέτουμε το αλεύρι και τα αβγά σε μια δόση και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. | |
Ρίχνουμε στο μείγμα τα καρύδια και την μισή ποσότητα καφέ και αναμειγνύουμε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης. | |
Μοιράζουμε το μείγμα στα ταψιά και ψήνουμε 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν. Αφήνουμε τα παντεσπάνια μας να κρυώσουν για 5 λεπτά στα ταψιά, πριν τα ξεφορμάρουμε σε μια σχάρα. | |
Ρίχνουμε 3 κ.σ. ζάχαρη στον υπόλοιπο καφέ, ραντίζουμε με 4 κ.σ. καφέ τα παντεσπάνια και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. | |
Για το γλάσο: | Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το μασκαρπόνε, 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή, τον υπόλοιπο καφέ και χτυπάμε, μέχρι να πάρουμε ένα απαλό και κρεμώδες μείγμα. Τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι σε μια πιατέλα. |
Για τη σύνθεση: | Απλώνουμε πάνω στο παντεσπάνι την μισή ποσότητα γλάσου, σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και με το υπόλοιπο γλάσο καλύπτουμε όλη την τούρτα. |
Πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε ή το διατηρούμε στο ψυγείο σκεπασμένο για 2-3 ημέρες. |