Τούρτα με fudge σοκολάτας

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

95΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

10

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

3

01

ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι:

250 γρ. καστανή ζάχαρη

100 γρ. ζάχαρη μουσκοβάντο

50 γρ. σκόνη κακάο

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

½ κ.γ. αλάτι

3 μεγάλα αβγά

142 ml ξινόκρεμα

1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

175 γρ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο και κρύο

125 ml καλαμποκέλαιο

300 ml κρύο νερό

 

Για το γλάσο:

175 γρ. μαύρη σοκολάτα

250 γρ. βούτυρο ανάλατο, μαλακωμένο

275 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος δυο στρόγγυλες φόρμες 20 εκ. με αποσπώμενη βάση.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, ζάχαρη μουσκοβάντο, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αβγά, την ξινόκρεμα και το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το λιωμένο βούτυρο και το καλαμποκέλαιο και χτυπάμε, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Προσθέτουμε το νερό και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Σιγά- σιγά προσθέτουμε όλα τα ξηρά υλικά και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε το μείγμα των αβγών και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες και ψήνουμε για 50-55 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
Αφαιρούμε τα παντεσπάνια από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στις φόρμες πάνω σε μια σχάρα για 15 λεπτά. Ξεφορμάρουμε τα παντεσπάνια και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά πάνω στη σχάρα.
Για το γλάσο: Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει και να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε τη κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.
Προσθέτουμε τη βανίλια και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι το μείγμα να είναι λείο και να γυαλίζει.
Ρίχνουμε το 1/4 από το γλάσο στο κέντρο από το ένα παντεσπάνι, απλώνουμε το γλάσο απαλά με μια σπάτουλα και σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι.
Γλασάρουμε την τούρτα αδειάζοντας στο κέντρο της το υπόλοιπο γλάσο και κατευθύνοντάς το προς τα πλαϊνά με μια σπάτουλα.
Δημήτρης Σκαρμούτσος