01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπισκότα, το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη. Πιέζουμε τη βάση σε μια πιατέλα για γλυκό (22εκ) και ψήνουμε στους 175°C για 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει και το παγώνουμε. |
2 | Σε ένα παγωμένο μπολ, βάζουμε το παγωτό και το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να μαλακώσει. Απλώνουμε πάνω από τη βάση μπισκότου. Βάζουμε στην κατάψυξη, αφού καλύψουμε με διάφανη μεμβράνη για 4 ώρες. |
3 | Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε την κρέμα τυριού, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε. |
4 | Προσθέτουμε την κρέμα τυριού και απλώνουμε πάνω από το παγωτό. Με ένα κουτάλι, σχηματίζουμε γύρω-γύρω από το σκεύος τοιχώματα, ώστε μετά να βάλουμε το κεράσι. |
5 | Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες. Στρώνουμε το κεράσι με το ζουμί του και γαρνίρουμε με μούρα και μαύρα κεράσια (προαιρετικά). |