02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για τα φασολάκια: | Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα φασολάκια και τα βράζουμε για 5 λεπτά. |
Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα φασολάκια από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε αμέσως σε κρύο νερό για 1-2 λεπτά για να διατηρήσουν το χρώμα τους ζωηρό. | |
Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. | |
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 2-3 περίπου λεπτά. | |
Αφαιρούμε το σκόρδο από το τηγάνι και ρίχνουμε τα φασολάκια, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. | |
Ρίχνουμε μία γενναία κουταλιά πέστο βασιλικού και ανακατεύουμε. | |
Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε πιάτα. | |
Βάζουμε σε κάθε πιάτο μία κουταλιά πέστο, πασπαλίζουμε με κουκουνάρι, γαρνίρουμε με βασιλικό και σερβίρουμε. | |
Για την πέστο βασιλικού: | Σε ένα μούλτι βάζουμε τα φύλλα βασιλικού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, 1 κ.σ. κουκουνάρι, την παρμεζάνα, το χυμό λεμονιού, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και το μείγμα να αποκτήσει βελούδινη υφή. |