Τραγανά μπουτάκια κοτόπουλο με καπνιστά ρεβίθια

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

3 κ.σ. φυτικό λάδι

8 μπουτάκια κοτόπουλο με το δέρμα και κόκαλο

½ μέτριο κρεμμύδι, κομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες

3-4 μελιτζάνες, ξεπικρισμένες , κομμένες

1 ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα

½  κ.γ. σκόνη κύμινο

475 γρ. ντοματίνια

850 γρ. ρεβίθια, μαγειρεμένα ή 2 κονσέρβες

χοντρό αλάτι

μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

φρέσκα φύλλα θυμάρι, για γαρνίρισμα

½ φλ. γιαούρτι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, που μπαίνει στο φούρνο, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
2 Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα ψήνουμε σε μερίδες με το δέρμα προς τα κάτω, για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Μεταφέρουμε τα μπουτάκια σε μια πιατέλα.
3 Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά για 2-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε ελαφρά.
4 Ρίχνουμε την πάπρικα και το κύμινο και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.
5 Ρίχνουμε τα ντοματίνια και τα ρεβίθια, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε μέσα στο τηγάνι και το κοτόπουλο με το δέρμα προς τα πάνω.
6 Ψήνουμε στο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά. Γαρνίρουμε με φύλλα φρέσκο θυμάρι και σερβίρουμε με συνοδεία γιαουρτιού.
Δημήτρης Σκαρμούτσος