01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, που μπαίνει στο φούρνο, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. |
2 | Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα ψήνουμε σε μερίδες με το δέρμα προς τα κάτω, για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Μεταφέρουμε τα μπουτάκια σε μια πιατέλα. |
3 | Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά για 2-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε ελαφρά. |
4 | Ρίχνουμε την πάπρικα και το κύμινο και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. |
5 | Ρίχνουμε τα ντοματίνια και τα ρεβίθια, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε μέσα στο τηγάνι και το κοτόπουλο με το δέρμα προς τα πάνω. |
6 | Ψήνουμε στο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά. Γαρνίρουμε με φύλλα φρέσκο θυμάρι και σερβίρουμε με συνοδεία γιαουρτιού. |