01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Πλένουμε τις φτερούγες και τις στεγνώνουμε καλά. |
2 | Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, περιχύνουμε με το φυτικό λάδι και πασπαλίζουμε με 1/4 κ.γ. πιπέρι. |
3 | Τις βάζουμε σε ένα ταψί, χωρίς να ακουμπάει η μια με την άλλη. Τις ψήνουμε, γυρνώντας το ταψί συχνά, για 45-50 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. |
4 | Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, το χυμό ανανά, τη καστανή ζάχαρη, το σκόρδο και το τζίντζερ. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. |
5 | Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε με σύρμα το καλαμποκάλευρο με 1 κ.σ. νερό. Προσθέτουμε το μείγμα στη σάλτσα και βράζουμε για 1 λεπτό. |
6 | Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να γίνει σιροπιαστή, για 5 λεπτά. |
7 | Περιχύνουμε τις φτερούγες με τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως. |