Τραγανές φτερούγες κοτόπουλο τεριγιάκι

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

65΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

1440 γρ.  φτερούγες κοτόπουλου

1/4 φλ. νερό

2 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο

1 1/2 κ.σ. φυτικό λάδι

1/2 φλ. χυμός ανανά

1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, λιωμένο

1/2 φλ. σάλτσα σόγιας

1/4 φλ. καστανή ζάχαρη

1 1/2 κ.γ. καλαμποκάλευρο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Πλένουμε τις φτερούγες και τις στεγνώνουμε καλά.
2 Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, περιχύνουμε με το φυτικό λάδι και πασπαλίζουμε με 1/4 κ.γ. πιπέρι.
3 Τις βάζουμε σε ένα ταψί, χωρίς να ακουμπάει η μια με την άλλη. Τις ψήνουμε, γυρνώντας το ταψί συχνά, για 45-50 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
4 Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, το χυμό ανανά, τη καστανή ζάχαρη, το σκόρδο και το τζίντζερ. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
5 Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε με σύρμα το καλαμποκάλευρο με 1 κ.σ. νερό. Προσθέτουμε το μείγμα στη σάλτσα και βράζουμε για 1 λεπτό.
6 Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να γίνει σιροπιαστή, για 5 λεπτά.
7 Περιχύνουμε τις φτερούγες με τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως.
Δημήτρης Σκαρμούτσος