01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Τοποθετούμε τις φτερούγες σε ένα μπολ και τις ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. |
2 | Στρώνουμε δυο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αραδιάζουμε σε αυτά τις φτερούγες κοτόπουλου τη μία δίπλα στην άλλη, αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση. |
3 | Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200°C, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220°C και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη, μέχρι η πέτσα του κοτόπουλου να ροδίσει και να γίνει τραγανή. |
4 | Εντωμεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. |
5 | Σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνουν διάφανα και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ακόμη. |
6 | Ρίχνουμε προσεκτικά την ντομάτα στο τηγάνι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το κύμινο, το κάρυ, το πιπέρι καγιέν και τις 2 κ.σ. μηλόξυδο. |
7 | Αφήνουμε να πάρουν μία βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το τσάτνει να σιγοβράσει για 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. |
8 | Προσθέτουμε και το υπόλοιπο μηλόξυδο. Αφήνουμε το τσάτνεϋ στην άκρη για 15 λεπτά, να κρυώσει και στη συνέχεια το ρίχνουμε στον κάδο του μπλέντερ και χτυπάμε, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μίγμα. |
9 | Βάζουμε το τσάτνει σε ένα σκεύος σερβιρίσματος, μεταφέρουμε τις φτερούγες κοτόπουλου στη σάλτσα, γαρνίρουμε με κόλιανδρο και σερβίρουμε. |