01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες, χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα τους. |
2 | Σε μία κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τις πατάτες και βράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. |
3 | Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις πατάτες από την κατσαρόλα και τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσουν. |
4 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. |
5 | Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα ρηχό ταψί και το βάζουμε στο φούρνο να ζεσταθεί καλά. |
6 | Σε ένα μπολ ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, το σκόρδο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. |
7 | Περίχύνουμε τις πατάτες με το μίγμα της φρυγανιάς και με τα χέρια ανακατεύουμε να πάει παντού. |
8 | Ανοίγουμε με προσοχή το φούρνο και ρίχνουμε μέσα στο ταψί που καίει, τις παναρισμένες πατάτες. |
9 | Ψήνουμε για 60 περίπου λεπτά, ανακατεύοντάς τες κάθε 20 λεπτά, ώστε να ξεροψηθούν από όλες τις πλευρές. |
10 | Μόλις είναι έτοιμες, βγάζουμε από το φούρνο, μεταφέρουμε σε κομμάτι λαδόκολλας, πασπαλίζουμε με το χονδρό αλάτι και το δεντρολίβανο και σερβίρουμε αμέσως. |