Τραγανό κοτόπουλο με πικάντικη σάλτσα γιαουρτιού

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

16

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

4 φιλέτα κοτόπουλου από στήθος, χωρίς κόκαλο

2 κούπες γάλα

2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο

2 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό

½ λίτρο σπορέλαιο

αλάτι

 

Για τη sauce:

5 κουταλιές γιαούρτι

1 αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας μαγιονέζα

1/2 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μπαστουνάκια και τα αλατίζουμε.
2 Αναμειγνύουμε σε ένα σκεύος το καλαμποκάλευρο με το σιμιγδάλι και πανάρουμε στο μίγμα το κοτόπουλο. Τινάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου να φύγει το περιττό αλεύρι και τα βουτάμε στο γάλα. Αλευρώνουμε για μία φορά ακόμη και αφήνουμε τα κομμάτια στο ψυγείο για λίγο.
3 Τρίβουμε το αγγουράκι τουρσί και το ανακατεύουμε σε μπολ με το γιαούρτι. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα και την καπνιστή πάπρικα. Ανακατεύουμε τα υλικά της sauce καλά.
4 Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
5 Σερβίρουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα, τοποθετώντας στο πλάι της ένα μπολάκι με την πικάντικη sauce.
Δημήτρης Σκαρμούτσος