02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για το μαρινάρισμα: | Πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε πολύ καλά. |
Προσθέτουμε το κοτόπουλο σε ένα βαθύ σκεύος μαζί με τη σάλτσα σόγιας, το ασπράδι, το αλάτι, το πιπέρι και το κορν φλουρ. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. | |
Για το τηγάνισμα: | Σε ένα σκεύος με καπάκι προσθέτουμε το αλεύρι, το κοτόπουλο, κλείνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά. |
Προσθέτουμε μπόλικο ηλιέλαιοο σε μια βαθιά κατσαρόλα και το βάζουμε σε δυνατή θερμοκρασία. Μόλις το λάδι κάψει καλά προσθέτουμε το κοτόπουλο και τηγανίζουμε για 8 λεπτά. | |
Αφαιρούμε από το κοτόπουλο από το ηλιέλαιο και μετά από 5 λεπτά το βάζουμε ξανά να τηγανιστεί για ακόμη 5 λεπτά. | |
Για τη σάλτσα με σόγια και σουσάμι: | Σε ένα μικρό σκεύος προσθέτουμε το μέλι, τη μαύρη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας, το νερό, τη ketchup και το ξύδι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα τηγάνι και ζεσταίνουμε σε μεσαία θερμοκρασία. |
Σε ένα άλλο σκεύος προσθέτουμε το κόρν φλάουρ και 2 κ.σ. κρύο νερό, χτυπάμε πολύ καλά και το προσθέτουμε στο τηγάνι. | |
Μόλις δέσει η σάλτσα μας προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε προσεκτικά για να πάει παντού η σάλτσα. Προσθέτουμε το σουσάμι και τη πάπρικα. | |
Σερβίρουμε με συνοδεία ρυζιού όσο είναι ακόμη ζεστό. |