Τραγανό παστέλι με κράνμπερι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

75΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό σουσάμι

1/2 φλ. ζάχαρη

1/2 φλ. μέλι Φίνο, Αττική

2 βανίλιες, σε σκόνη

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

200 γρ. κράνμπερις, αποξηραμένα

100 γρ. σπόροι chia

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το σουσάμι. Καβουρδίζουμε πολύ καλά σε υψηλή φωτιά, για 2-3 λεπτά. Αφαιρούμε το σουσάμι από τη κατσαρόλα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε στη κατσαρόλα το μέλι, τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά το μίγμα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, να φουσκώσει, και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.
Προσθέτουμε το σουσάμι και σιγοβράζουμε για ακόμη 5 λεπτά.
Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα, τους σπόρους chia και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Σε ένα ταψάκι στρώνουμε λαδόκολα. Μεταφέρουμε άμεσα το μίγμα μας όσο ακόμη είναι ζεστό. Κουνόντας το ταψί, απλώνουμε το μίγμα για να έχει ομοιογενές πάχος.
Αφήνουμε το ταψάκι μας σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 ώρα.
Πριν ακόμη κρυώσει εντελώς κόβουμε σε κομμάτια. Όταν κρυώσει και σταθεροποιηθεί μπορούμε να αποθηκεύσουμε σε αεροστεγές δοχείο προσέχοντας ανάμεσα σε κάθε κομμάτι του παστελιού να παρεμβάλεται ένα κομμάτι λαδόκολα για να μη κολλήσουν.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος