Τραγανός τηγανητός γαύρος με μυρωδικά και θαλασσινό αλάτι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό γαύρος

1 κ.σ. αλάτι χοντρό, Χιών

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. πάπρικα

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

½ κ.γ. κόλιανδρο

½ κ.γ. σκόνη μουστάρδας

2 φλ. σπορέλαιο, για το τηγάνισμα

1 κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

κλωναράκια δεντρολίβανο, για γαρνιτούρα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε πολύ καλά το γαύρο και τον αφήνουμε στην άκρη.
2 Σε ένα πλατύ μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, τον κόλιανδρο και τη σκόνη μουστάρδας, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
3 Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι, βάζουμε το σπορέλαιο να κάψει καλά. Μόλις ζεσταθεί, αλευρώνουμε το γαύρο, τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τηγανίζουμε, λίγα-λίγα τα ψάρια, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να αρχίζουν να χρυσαφίζουν.
4 Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα ψάρια από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
5 Συνεχίζουμε και με τα υπόλοιπα ψάρια. Πασπαλίζουμε το γαύρο με μπόλικο χοντρό θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, γαρνίρουμε με κλωναράκια δεντρολίβανο και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος