02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε τη παγωμένη κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη. Με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγί. |
2 | Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, χτυπώντας για 1 λεπτό ακόμα την κρέμα μας. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε με ένα κουτάλι το γιαούρτι, ανακατεύοντας καλά. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα. |
3 | Όσο παγώνει η κρέμα μας, τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα αφήνουμε στην άκρη. |
4 | Κόβουμε τις μπανάνες σε μικρές φέτες και τις μεταφέρουμε σε ένα σκεύος μαζί με τη καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά ώστε η ζάχαρη να κολλήσει καλά στα κομμάτια μπανάνας. Μεταφέρουμε τις μπανάνες με τη ζάχαρη σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, για 1-2 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τους χυμούς τους και να καραμελώσουν. Τις αφήνουμε στην άκρη να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. |
5 | Για το σερβίρισμα διαλέγουμε διάφανα ποτήρια και κάνουμε στρώσεις από μπισκότο μπανάνες και γιαούρτι. |