Trifle με γιαούρτι και μπανάνες

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

70΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο μπισκότα, τύπου digestive

300 γρ. γιαούρτι 5%, ΦΑΓΕ

250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη

200 γρ. άχνη ζάχαρη

2 ώριμες μπανάνες

2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

λίγο μέλι

χοντροκομμένη καρυδόψιχα για το πασπάλισμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε τη παγωμένη κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη. Με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγί.
2 Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, χτυπώντας για 1 λεπτό ακόμα την κρέμα μας. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε με ένα κουτάλι το γιαούρτι, ανακατεύοντας καλά. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα.
3 Όσο παγώνει η κρέμα μας, τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα αφήνουμε στην άκρη.
4 Κόβουμε τις μπανάνες σε μικρές φέτες και τις μεταφέρουμε σε ένα σκεύος μαζί με τη καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά ώστε η ζάχαρη να κολλήσει καλά στα κομμάτια μπανάνας. Μεταφέρουμε τις μπανάνες με τη ζάχαρη σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, για 1-2 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τους χυμούς τους και να καραμελώσουν. Τις αφήνουμε στην άκρη να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
5 Για το σερβίρισμα διαλέγουμε διάφανα ποτήρια και κάνουμε στρώσεις από μπισκότο μπανάνες και γιαούρτι.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος