Τρουφάκια με κουλουράκια βανίλιας

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

15΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

12

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

150 γρ. κουβερτούρα
3 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. βούτυρο
150 γρ. κουλουράκια με φυσική βανίλια Μαδαγασκάρης, Tsanos
100 γρ. αμύγδαλα, ωμά
50 γρ. κακάο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
2 Προσθέτουμε το μέλι, το βούτυρο, και το τοποθετούμε πάνω σε ένα μπεν μαρί, για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
3 Βάζουμε τα κουλουράκια και τα αμύγδαλα στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν εντελώς. Μεταφέρουμε τα μίγμα μας και το προσθέτουμε στο μίγμα της κουβερτούρας.
5 Ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
6 Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει το μίγμα.
7 Αφαιρούμε το μπολ από το ψυγείο και πλάθουμε μπαλάκια των 20 γρ. το καθένα. Θα φτιάξουμε περίπου 12 τρουφάκια.
8 Απλώνουμε το κακάο σε ένα πιάτο και ρολάρουμε τα τρουφάκια μέχρι να καλυφθούν εντελώς.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος