Τρούφες πραλίνας

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

90΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

30

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για τα σοκολατάκια:

200 γρ. φουντούκια

400 γρ. ψιλή ζάχαρη

8-9 κ.σ. νερό

280 γρ. κρέμα γάλακτος

450 γρ. κουβερτούρα

 

Για το βούτηγμα:

200 γρ. κουβερτούρα

 

Για το πασπάλισμα:

άχνη ζάχαρη ή

άγλυκο κακάο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τα σοκολατάκια: Βάζουμε σε ένα μπολάκι τα φουντούκια και με τα χέρια τα τρίβουμε και αφαιρούμε τη φλούδα τους. Σε αντικολλητικό τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνουμε την ψιλή ζάχαρη με τις κουταλιές του νερού.
Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα και ζεσταίνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ξανθή καραμέλα.
Προσέχουμε να μην παραψήσουμε, γιατί θα πικρίσει. Όταν πάρει χρυσαφί χρώμα, προσθέτουμε στο τηγάνι τα ολόκληρα φουντούκια και τα αφήνουμε για 1 λεπτό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Αλείφουμε ένα ορθογώνιο ταψί με λίγο ελαιόλαδο και χύνουμε μέσα προσεκτικά την καραμέλα με τα φουντούκια. Προσέχουμε γιατί καίει πολύ. Απλώνουμε ομοιόμορφα με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή σπάτουλας και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να κρυώσουν πολύ καλά.
Σπάμε την καραμέλα σε κομμάτια και τα βάζουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με την κουβερτούρα, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, έως ότου ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Αφού ομογενοποιηθούν τα δύο υλικά, προσθέτουμε τη τριμμένη καραμέλα και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30λεπτά με 1 ώρα.
Αφού κρυώσει καλά το μίγμα για τις τρούφες, το βγάζουμε από το ψυγείο και χρησιμοποιώντας χέρια ή δυο κουτάλια, όπως μας βολεύει και δίνουμε στρογγυλό σχήμα στις μπουκίτσες μας.
Για το βούτηγμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη κουβερτούρα. Αφού έχουμε σχηματίσει τις μπαλίτσες, τις βουτάμε με μια κουτάλα ή οδοντογλυφίδα στην κουβερτούρα και τις αφήνουμε σε πιατέλα, σχάρα ή κηρόχαρτο να κρυώσουν και να δέσουν.
Για το πασπάλισμα: Πασπαλίζουμε τα τρουφάκια με άχνη ζάχαρη και άγλυκο κακάο.
Δημήτρης Σκαρμούτσος