01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για τα σοκολατάκια: | Βάζουμε σε ένα μπολάκι τα φουντούκια και με τα χέρια τα τρίβουμε και αφαιρούμε τη φλούδα τους. Σε αντικολλητικό τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνουμε την ψιλή ζάχαρη με τις κουταλιές του νερού. |
Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα και ζεσταίνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ξανθή καραμέλα. | |
Προσέχουμε να μην παραψήσουμε, γιατί θα πικρίσει. Όταν πάρει χρυσαφί χρώμα, προσθέτουμε στο τηγάνι τα ολόκληρα φουντούκια και τα αφήνουμε για 1 λεπτό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. | |
Αλείφουμε ένα ορθογώνιο ταψί με λίγο ελαιόλαδο και χύνουμε μέσα προσεκτικά την καραμέλα με τα φουντούκια. Προσέχουμε γιατί καίει πολύ. Απλώνουμε ομοιόμορφα με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή σπάτουλας και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να κρυώσουν πολύ καλά. | |
Σπάμε την καραμέλα σε κομμάτια και τα βάζουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. | |
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με την κουβερτούρα, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, έως ότου ομογενοποιηθεί το μίγμα. | |
Αφού ομογενοποιηθούν τα δύο υλικά, προσθέτουμε τη τριμμένη καραμέλα και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30λεπτά με 1 ώρα. | |
Αφού κρυώσει καλά το μίγμα για τις τρούφες, το βγάζουμε από το ψυγείο και χρησιμοποιώντας χέρια ή δυο κουτάλια, όπως μας βολεύει και δίνουμε στρογγυλό σχήμα στις μπουκίτσες μας. | |
Για το βούτηγμα: | Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη κουβερτούρα. Αφού έχουμε σχηματίσει τις μπαλίτσες, τις βουτάμε με μια κουτάλα ή οδοντογλυφίδα στην κουβερτούρα και τις αφήνουμε σε πιατέλα, σχάρα ή κηρόχαρτο να κρυώσουν και να δέσουν. |
Για το πασπάλισμα: | Πασπαλίζουμε τα τρουφάκια με άχνη ζάχαρη και άγλυκο κακάο. |