01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, περίπου 2 δάχτυλα και τοποθετούμε από πάνω ένα μπολ, που να μην ακουμπάει στο νερό. |
2 | Βάζουμε στο μπολ τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα, μέχρι να λιώσει σχεδόν η σοκολάτα. |
3 | Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μίγμα. |
4 | Αφαιρούμε το μπολ από τη φωτιά και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε και το ινδοκάρυδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. |
5 | Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να παγώσει αρκετά ώστε να μπορούμε να το πλάσουμε σε μπάλες. |
6 | Με ένα κουτάλι του γλυκού παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα σοκολάτας-ινδοκάρυδου και με τη βοήθεια του κουταλιού δίνουμε στρογγυλό σχήμα στις τρούφες. |
7 | Ενσωματώνουμε πιέζοντας ελαφρά ένα φουντούκι σε κάθε τρουφάκι. Ρολάρουμε τα τρουφάκια στο ινδοκάρυδο και τα σερβίρουμε ή τα φυλάσσουμε στο ψυγείο. |