Τρουφάκια λευκής σοκολάτας με ινδοκάρυδο

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

140΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

20

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. λευκή σοκολάτα, σε κομμάτια

¼ φλ. (60 ml.) κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά

1 κ.σ. (14γρ.)  βούτυρο

½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1/3 φλ. (33γρ.) άγλυκο ινδοκάρυδο, τριμμένο + 33 γρ., για την επικάλυψη

1 πορτοκάλι, ξύσμα

20 φουντούκια, ψημένα ή ωμά

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, περίπου 2 δάχτυλα και τοποθετούμε από πάνω ένα μπολ, που να μην ακουμπάει στο νερό.
2 Βάζουμε στο μπολ τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα, μέχρι να λιώσει σχεδόν η σοκολάτα.
3 Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μίγμα.
4 Αφαιρούμε το μπολ από τη φωτιά και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε και το ινδοκάρυδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
5 Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να παγώσει αρκετά ώστε να μπορούμε να το πλάσουμε σε μπάλες.
6 Με ένα κουτάλι του γλυκού παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα σοκολάτας-ινδοκάρυδου και με τη βοήθεια του κουταλιού δίνουμε στρογγυλό σχήμα στις τρούφες.
7 Ενσωματώνουμε πιέζοντας ελαφρά ένα φουντούκι σε κάθε τρουφάκι. Ρολάρουμε τα τρουφάκια στο ινδοκάρυδο και τα σερβίρουμε ή τα φυλάσσουμε στο ψυγείο.
Δημήτρης Σκαρμούτσος