Τρουφάκια σοκολάτας με μπισκότα και καρύδα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

55΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

35

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

20 μπισκότα digestive

125 γρ. βούτυρο

200 γρ. γάλα ζαχαρούχο

2 κ.σ. κακάο

125 γρ. καρύδα, τριμμένη

τρούφα σοκολάτας, για επικάλυψη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Τοποθετούμε τα μπισκότα μέσα σε μια πλαστική σακούλα και τα θρυμματίζουμε με έναν πλάστη.
2 Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αφήνουμε το μίγμα στην άκρη να κρυώσει ελαφρά.
3 Προσθέτουμε στο μίγμα τα μπισκότα, το κακάο, την τριμμένη καρύδα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
4 Με ένα κουτάλι του γλυκού παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα. Την κάθε κουταλιά την κάνουμε μπαλάκι με τα χέρια μας.
5 Τοποθετούμε την τρούφα σοκολάτας μέσα σε μια πλαστική σακούλα, βάζουμε σε παρτίδες τα τρουφάκια και τα ρολάρουμε προσεχτικά, μέχρι να καλυφθούν ολόκληρα με την τρούφα.
6 Βάζουμε τα τρουφάκια στο ψυγείο για 30 λεπτά και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος