01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για τα τσιπς λαχανικών: | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. |
Με το ειδικό εργαλείο- μαντολίνο- ή στον πιο χοντρό κόφτη του τρίφτη κόβουμε τα παντζάρια, τα καρότα και τις γλυκοπατάτες σε πολύ λεπτές φέτες. | |
Βάζουμε τις φέτες των λαχανικών σε ένα μπολ και τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια. | |
Στρώνουμε 3 λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Απλώνουμε στην πρώτη λαμαρίνα ομοιόμορφα τις φέτες παντζαριού, χωρίς να ακουμπούν οι φέτες μεταξύ τους. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα λαχανικά. | |
Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν. | |
Πασπαλίζουμε με χοντρό θαλασσινό αλάτι και σερβίρουμε τα τσιπς λαχανικών συνοδεία γουακαμόλε. | |
Για το γουακαμόλε: | Σε ένα μούλτι βάζουμε το αβοκάντο, το χυμό λάιμ, το αλάτι, το πιπέρι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το νεροκάρδαμο, το τυρί κρέμα, το σκόρδο και τους κολοκυθόσπορους. |
Χτυπάμε για αρκετή ώρα μέχρι να γίνει αλοιφή (αν δε μας χωρέσουν όλα μαζί τα υλικά στο μούλτι το κάνουμε σε δόσεις). | |
Βάζουμε το γουακαμόλε σε ένα μπολ σερβιρίσματος, γαρνίρουμε με κολοκυθόσπορους και βάζουμε στο ψυγείο. |