01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για τη ζύμη: | Τοποθετούμε σε ένα μπολ το καλαμποκέλαιο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το μίξερ για 3-4 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα |
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και το κονιάκ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. | |
Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να μαλακώσει. | |
Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 15-20 λεπτά. | |
Για τη γέμιση: | Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τοποθετούμε τα μήλα, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα ταψί. |
Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα μήλα. | |
Ρίχνουμε λίγο αλεύρι σε μια επιφάνεια και χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη. | |
Με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγουμε το ένα κομμάτι ζύμη σε φύλλο πάχους 1/2 εκατοστό. | |
Τοποθετούμε προσεκτικά το ένα φύλλο στο ταψί που θα φτιάξουμε την πίτα μας και το απλώνουμε κατά μήκος όλης της επιφάνειας. | |
Χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι για να κάνουμε μερικές τρύπες στο κάτω μέρος της ζύμης. | |
Προσθέτουμε τη γέμιση και την απλώνουμε στο φύλλο. Ανοίγουμε και το άλλο κομμάτι ζύμης και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. | |
Καλύπτουμε την πίτα μας, τοποθετώντας τις λωρίδες ζύμης σε χιαστή. | |
Ρίχνουμε λίγη ζάχαρη στο πάνω μέρος της πίτας και την ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά. | |
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και σερβίρουμε την πίτα μας όσο είναι ακόμα ζεστή. |