Βελούδινη σούπα με φρούτα του δάσους

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

15΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

450 γρ. μείγμα φρούτα του δάσους (φράουλες, μύρτιλα, σμέουρα, βατόμουρα) φρέσκα ή κατεψυγμένα, που έχουν αποψυχθεί

3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου

½ κ.γ. κάρδαμο, σε σκόνη

¼ κ.γ. κανέλα

1 κ.σ. χυμός λεμονιού

2 φλ. νερό

2 κ.γ. κορν φλάουρ

1 κ.σ. νερό, κρύο

4 κ.σ. κρέμα γάλακτος

1 φλ. μύρτιλα φρέσκα ή κατεψυγμένα, που έχουν αποψυχθεί, για γαρνιτούρα

κλαδάκια φρέσκο θυμάρι, για γαρνιτούρα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Βήμα 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα φρούτα του δάσους, το σιρόπι σφενδάμου, το κάρδαμο, την κανέλα, το χυμό λεμονιού, τα 2 φλ. νερό και βράζουμε για 5 λεπτά.
Βήμα 2 Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το κορν φλαουρ με 1 κ.σ. κρύο νερό. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, αφήνουμε τη σούπα να πάρει άλλη μία βράση και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Βήμα 3 Αφήνουμε στην άκρη για λίγο να κρυώσει και αδειάζουμε τη σούπα στον κάδο του μπλέντερ. Χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα με βελούδινη υφή.
Βήμα 4 Μοιράζουμε τη σούπα σε 4 μπολ, ρίχνουμε 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος στο κάθε μπολ, γαρνίρουμε με μύρτιλα και θυμάρι και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος