Βραστό φιλέτο ψαριού με λαχανικά και ελιές

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

25΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

2 κ.σ.  ελαιόλαδο

1 κόκκινο κρεμμύδι, τεμαχισμένο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

500 γρ. πατάτες, τεμαχισμένες

1 κόκκινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και τεμαχισμένη

1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

200 ml νερό

100 γρ. ελιές, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στα δύο

500 γρ. λευκόσαρκο φιλέτο ψαριού, χωρίς πέτσα, κομμένο σε κομμάτια

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Βάζουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
2 Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πατάτες , την πιπεριά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη.
3 Ρίχνουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε να καλύψει όλα τα υλικά. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την ντομάτα κονκασέ και 200 ml νερό.
4 Προσθέτουμε τις ελιές, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει το μείγμα να βράζει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, χωρίς καπάκι.
5 Τοποθετούμε τα κομμάτια του ψαριού επάνω στο μείγμα, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, μέχρι το ψάρι να διαλύεται με ένα πιρούνι.
6 Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος