Wrap με κοτόπουλο buffalo Philips Airfryer HD9285/93

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

80΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1/2 φλ. μπλε τυρί, θρυμματισμένο

1/2 φλ. μαγιονέζα

1 κ.σ. ξύδι

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

1/2 φλ. καρότα, τριμμένα

1/2 φλ. πράσινο λάχανο, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. καυτερή σάλτσα

100 γρ. sweet chilli sausce

1 κ.γ. πιπέρι καγιέν

1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη

1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη

1 κ.γ. πάπρικα

2 κ.σ. + 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

450 γρ. στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα, κομμένα κατά μήκος σε λωρίδες.

4 μεγάλες τορτίγιες, ζεστές

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε το μπλέ τυρί, τη μαγιονέζα, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπάμε ελαφρά.
2 Προσθέτουμε τα καρότα και το λάχανο και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.
3 Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε ελαφρά τη sweet chilli sauce, την καυτερή σάλτσα, το πιπέρι, το σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα, 2 κουταλιές της σούπας λάδι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι. Κρατάμε το 1/4 της σάλτσας μας και αφήνουμε την υπόλοιπη σάλτσα στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.
4 Προσθέστε το κοτόπουλο στο μπολ με το υπόλοιπο μίγμα καυτερής σάλτσας. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ή έως και 24 ώρες.
5 Αφαιρούμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα, το μεταφέρουμε στο ταψάκι του Airfryer. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά στους 180°C.
6 Απλώνουμε το μίγμα μπλε τυριού, το κοτόπουλο και την κρατημένη καυτερή σάλτσα στις τορτίγιες. Τυλίγουμε σφιχτά και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος