Wrap με σαλάτα τόνου

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

20΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

2 τορτίγιες

150 γρ. λευκός τόνος Αλοννήσου Alalunga σε νερό 200gr, Alelma

σκληρά αυγά

6 κ.σ. μαγιονέζα

χυμό λεμονιού

ντομάτα

1/2 πιπεριά πράσινη

½ αγγούρια

3 κρεμμυδάκια, φρέσκα

2 φύλλα μαρούλι

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Πλένουμε πολύ καλά τα φύλλα του μαρουλιού, τη ντομάτα, τα κρεμμυδάκια και τη πιπεριά. Κόβουμε τα φύλλα του μαρουλιού σε μεσαία κομμάτια και ψιλοκόβουμε τη ντομάτα, τα κρεμμυδάκια και τη πιπεριά. Καθαρίζουμε το αγγούρι και το ψιλοκόβουμε επίσης. Μεταφέρουμε τα λαχανικά μας σε ένα μεγάλο σκεύος.
Στραγγίζουμε το τόνο και τον θρυμματίζουμε με ένα πιρούνι. Ψιλοκόβουμε τα αυγά. Προσθέτουμε στο τόνο και τα αυγά τη μαγιονέζα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε στο κέντρο κάθε τορτίγιας 2 κ.σ. με το μίγμα του τόνου και από πάνω 2 κ.σ. από το μίγμα των λαχανικών.
Τυλίγουμε τις τορτίγιες σφιχτά και κλείνουμε στα πλαϊνά για να δημιουργήσουμε τα wraps μας.
Μπορούμε να διατηρήσουμε τα wraps μας τυλιγμένα σε διάφανη μεμβράνη για να έχουμε το πρωινό μας έτοιμο.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος