Wrap μεσογειακής σαλάτας με κοτόπουλο

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

55΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

1

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για το κοτόπουλο:

1 φιλέτο μπούτι κοτόπουλο

2 κ.σ. μέλι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη

1 κ.γ. αλάτι

 

Για το dressing:

2 κ.σ. γιαούρτι

1 κ.γ. ξύδι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

¼ κ.γ. φρέσκια ρίγανη, τριμμένη

1 μικρή σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη

Αλάτι

Πιπέρι

 

Για τη γέμιση:

1 μεσογειακή σαλάτα, Φρεσκούλης

¼ κούπας αγγούρι, ψιλοκομμένο

1/2 κόκκινο κρεμμύδι, σε ψιλές ροδέλες

¼ κούπας τυρί φέτα, θρυμματισμένη

¼ κούπας ντομάτα, ψιλοκομμένη

¼ κούπας ελιές χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)

1 αραβική πίτα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για το dressing: Σε μια μεσαίο σκεύος χτυπάμε με τον αυγογδάρτη το γιαούρτι, το ξίδι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Δοκιμάζουμε το μίγμα και προσθέτουμε επιπλέον αλάτι ή και πιπέρι, εάν χρειάζεται.
Για το κοτόπουλο: Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε το μέλι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι και χτυπάμε καλά.
Περιχύνουμε το κοτόπουλο και φροντίσουμε το μίγμα μας να απλωθεί παντού. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180°C΄ για 40 λεπτά.
Αφαιρούμε στη συνέχεια το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά. Αποσύρουμε το κοτόπουλο από το φούρνο. Το αφήνουμε να κρυώσει τόσο όσο να μπορούμε να το πιάοσυμε με τα χέρια μας και το κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Για τη σύνθεση: Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε τη μεσογειακή σαλάτα, το κοτόπουλο και το dressing που έχουμε ετοιμάσει και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε 2 κουταλιές από το μίγμα μας σε κάθε πίτα. Διπλώνουμε τις άκρες, τυλίγουμε την αραβική μας, κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος