Ζεστή σαλάτα γαρίδας

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

20΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

680 γρ. μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες

xοντρό αλάτι, κατά βούληση

1 πρέζα πιπέρι

¼ κούπας παρθένο ελαιόλαδο

2 κ.σ. φρέσκια κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 λάιμ μεσαίου μεγέθους για να αποδώσει 1 κ.σ. ξύσμα και 4 κ.γ. φρεσκοστυμμένο χυμό

Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

200 γρ. ιταλική σαλάτα, Φρεσκούλης

1 μεσαίο πεπόνι, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους (περίπου 4 κούπες)

220 γρ. τυρί φέτα (περίπου 1 ½ κούπα)

¼ κούπας φρέσκια μέντα, ψιλοκομμένη

1 κ.σ. + 1 κ.γ. κόλλιανδρο, ψιλοκομμένο-πολτοποιημένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Γαρνίρουμε τις γαρίδες ελαφρώς με αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. λάδι σε ένα τηγάνι σε μεσαία-υψηλή φωτιά.
2 Προσθέτουμε τις γαρίδες στο τηγάνι και ψήνουμε για περίπου 1 λεπτό από την μια πλευρά, μέχρι να γίνει ροζ.
3 Γυρίζουμε τις γαρίδες και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξύσμα λάιμ και την 1 κ.γ. χυμό λάιμ.
4 Μειώνουμε τη φωτιά σε μεσαία και ψήνουμε τις γαρίδες για περίπου 1 ακόμα λεπτό.
5 Σε ένα μεγάλο μπολ και με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε τις υπολειπόμενες 2 κ.σ. λάδι και την 1 κ.σ. χυμό λάιμ.
6 Γαρνίρουμε με αλάτι και πιπέρι.
7 Προσθέτουμε την ιταλική σαλάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
8 Μοιράζουμε τη σαλάτα ισομερώς σε 4 πιάτα και γαρνίρουμε από πάνω με τις γαρίδες, το τυρί, την μέντα και τον κόλιανδρο και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος