Ζεστό αρωματικό ρόφημα μήλου με κανέλα και κράνμπερις

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

20΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

3 φλ. χυμό μήλου

1 κ.γ. καστανή ζάχαρη

1 φακ. τσάι λεμόνι

1 φλ. νερό

1 μήλο (½ ολόκληρο + ½ κομμένο σε λεπτές φέτες, για γαρνιτούρα)

1 ξυλάκι κανέλας + 4 επιπλέον, για γαρνιτούρα

3 γαρύφαλλα

1 αστεροειδή γλυκάνισο

κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

1 φλ. φρέσκα κράνμπερις

1 λεμόνι (½ μόνο τη φλούδα + ½ κομμένο σε λεπτές φέτες, για γαρνιτούρα)

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό μήλου, την καστανή ζάχαρη, το φακελάκι με το τσάι, το νερό, το 1/2 του μήλου, 1 ξυλάκι κανέλας, τα γαρύφαλλα, τον αστεροειδή γλυκάνισο, 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, 1/2 φλ. κράνμπερις και τη φλούδα λεμονιού.
2 Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να ενωθούν τα αρώματα. Σουρώνουμε για να αφαιρέσουμε όλα τα υλικά που βάλαμε και να μείνει μόνο το ρόφημα.
3 Μοιράζουμε σε φλιτζάνια ή κούπες και προσθέτουμε στο καθένα από 1 κ.γ. κράνμπερις, 1 ξυλάκι κανέλας, 2 φέτες λεμονιού, 2 φέτες μήλου και μερικά κλωναράκια από φρέσκο θυμάρι και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος